Könnyebb építkezés, jobb hőszigetelés: ez tudja az Ytong

Az utóbbi évek változásai minden területen felforgatták az életünknek. Világjárvány, háborúk, gazdasági összeomlások: az élet megváltozott, az új igényekre pedig új megoldásokat kell találnunk. Nincs ez másképp akkor sem, ha házat építünk: olyan szempontokat is érdemes figyelembe venni, amik talán eddig nem voltak olyan hangsúlyosak. Ráadásul szigorodtak az építkezéseket érintő szabályozások is. 

A magas fűtési-hűtési költségek miatt a jó hőszigetelés, a szakemberhiány és a magas alapanyag árak pedig különösen fontossá tették a gyors és egyszerű építkezést. Ugyanakkor a környezettudatosság kiemelt szerepet játszik ebben a témában is. És mint az élet számos területén, építkezéskor is érdemes rendszerben gondolkodni, hiszen így könnyebb lesz a kivitelezés, egy komplex megoldás eredménye pedig mindig jobban átgondolt. Ezekre a kihívásokra jelent jó megoldást a fehér téglaként is ismert Ytong falazat. De mit tud, amit a hagyományos téglák nem? 

referenciahaz2.jpg

Se hideg fal, se penész

Aki már járt, vagy élt Ytongból épült házban, biztos tapasztalta, hogy a téli hidegben kevesebb fűtés mellett sem hűlnek át úgy a falak, mint a hagyományos téglaházaknál. Ez a tégla millió apró pórusába zárt levegőnek, illetve az elemek homogén anyagszerkezetének is köszönhető. Ebből adódóan ugyanis a különböző csomópontoknál nem alakul ki hőhíd, így biztosítva az alacsony hőveszteséget és fűtési energiaszükségletet.  

Egy fal hőszigetelő képessége önmagában nem minden. Hiszen hiába a vastag szigetelés, ha a különböző szerkezetek találkozásánál penészesedés alakul ki. Az Ytong viszont erre is megoldás: a tégla „a tér minden irányában” ugyanolyan jól hőszigetel, így a hőhidak, a páralecsapodás és a penészedés ellen egyaránt védelmet nyújt. 

Az Ytong Lambda termékek beépítése esetén nincs szükség kiegészítő hőszigetelésre sem, ami egy hagyományos égetett téglaháznál elég markáns plusz költséget jelent, az időről és a bosszúságról nem is beszélve. 

referncia_belso.jpg

Környezettudatosság és biztonság

A hazai falazóelem piacon egyedülálló Ytong éllovasnak tekinthető a széndioxid-kibocsátás csökkentésében is. A tégla gyártója elhivatott a környezettudatosság mellett: céljuk, hogy csökkentsék tevékenységük ökolábnyomát azáltal, hogy minimalizálják a termékek előállítása során felmerülő károsanyag-kibocsátás mértékét.

 Fontos részét képezi továbbá a cég üzleti stratégiának, hogy folyamatosan megvizsgálja az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően alakítja ki termékkínálatát. Ha az egészséges, kellemes lakóklíma a cél, akkor mindenképp jó választás az Ytong, sőt a biztonságunkat is garantálja, hiszen a nem éghető falazat nemcsak kiváló hőszigetelő képességű, de az akusztikai teljesítménye is megfelelő.  

eletciklus.jpg

Többféle elem, többféle megoldás

Mielőtt tervezni kezdünk, fontos tudni, hogy minél kedvezőbbek a kiválasztott építőanyag épületfizikai és építéstechnológiai tulajdonságai, annál több kiegészítő szerkezet, munka és anyag takarítható meg. Tehát ne csak a falazat ára legyen szempont, számoljuk hozzá a szigetelés és az azzal járó munka és anyag költségeit is. 

A 37,5 cm-es vastagságú Ytong Lambda tégla használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű (U=0,22 W/m2K) falszerkezet építhető, ráadásul nem generál páratechnikai problémákhoz sem. A szigorodó energetikai előírásoknak köszönhetően kibővült a Lambda termékcsalád szortimentje 45 és 50 centiméter széles elemekkel: míg az előbbivel egyrétegű energiahatékony falakat (U=0,19 W//m2K), addig az utóbbival már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű szerkezet építhető egyetlen munkafolyamattal. Az Ytong falban a gépészeti vezetékek, elektromos szerelvények helye felesleges mértékű roncsolás nélkül kialakítható, így a felületek javítása is minimális mértékű munkát igényel, jóval kevesebb idő alatt, kisebb költséget jelentve. 

süti beállítások módosítása