A legfrissebb trendek a lakberendezésben

A nehézségek és a sötét fellegek ellenére fontos, hogy pozitívan és bizakodva nézzünk a jövőbe és ne csak az árak emelkedését, a várható fűtési költségeket és a világgazdasági változásokat figyeljük. Lehet, hogy ráadásnak az ősz most hűvös és ködös, de ebben az időben is vannak szép és előremutató dolgok, amik jobbá teszik a hangulatunkat. Ha építkezésbe, felújításba, otthonteremtésbe kezdtünk, biztos sok szorongást okoznak az előttünk álló költségek, de gondoljunk arra hogy ha elkészül, micsoda öröm lesz berendezni az új lakásunkat! Az őszi S/ALON Lakástrend kiállításon találkoztunk a legtrendibb irányzatokkal, amit érdemes figyelembe venni.

shutterstock_1095197444.jpg

Egy szokatlan szín: a lila árnyalatai 

Nem egy szokványos szín, de ne idegenkedjünk tőle. A lila a királyok színe, luxust, pompát sugároz. Ha túl feltűnőnek és vibrálónak érezzük, keverjük természetes színekkel. A bézs, vagy a zöld társaságában sokkal nyugodtabb lesz az összkép, mégis friss és újszerű. 

shutterstock_1741423946.jpg

Az örök retro

A 80-as évek egy igazán kitartó évtized, amióta csak berobbant a lakberendezésbe, népszerűsége töretlen. Az új bútorok és kiegészítők között is találunk retro hangulatú tárgyakat, de ha a fenntarthatóság mellett szeretjük a használt bútorok hangulatát, érdemes körülnézni az online piactereken. Egy izgalmas lábú dohányzóasztal, egy kerámia váza, vagy egy szőttes a falon könnyedén becsempészi ezt a hangulatot. 

shutterstock_661977652.jpg

A természet nyugalma

Az otthonunk egy biztonságos tér, ahol nyugalomra és békére vágyunk. Ha fontos az egyszerűség és feltöltődésre van szükségünk, maradjunk a természetes színeknél, és anyagoknál. A sok fa, a bőr, a rattan, a rusztikus falfelületek egyensúlya harmóniát teremt az otthonunkban. A színek közül föld színei, a bézs, a fehér használata nyugalmat sugároz majd. 

shutterstock_1743973775.jpg

A kocka el van vetve

A szezon mintája a kocka, ami többféle stílusban és formában is felbukkanhat a lakberendezésünkben. Lehet akár egy egész helyiség padlóburkolata olyan, mint egy sakktábla, de az apróbb kiegészítőkön, lakástextileken is izgalmas és játékos lehet ez a minta.  

p3gqclrlghw3qqatjgykvw-1200-80.jpg

Szokatlan árnyalatok a konyhában

A nehéz idők és a DIY trendje a konyhákon egyaránt meglátszik: sokan az átépítés, vagy a frontok cseréje helyett az átfestést választják. Ehhez a folyamathoz ma már speciális konyhabútor festéket is találunk, amivel kopásálló és könnyen takarítható felület hozható létre. 

Az egyik legizgalmasabb 2023-as előrejelzés a paprika és a málna árnyalata a konyhában: az izgalmas, vibráló színek remekül párosíthatóak a természetes árnyalatokkal és egész biztosan egyedi, új hangulatot hoz leendő kuckónkba.

süti beállítások módosítása