Az év lakberendezési trendjei

A blog életében mindig eljön az a pillanat, amikor engedve a tavaszi megújulás  energiáknak, az építőipari szektor hírei és a kivitelezési technológiák helyett a lakberendezés felé fordulunk. Csinálunk egy limonádét, kinyitjuk az ablakot és utánanézünk, mik az év legérdekesebb újdonságai. 

pexels-charlotte-may-5824521.jpg

Ha a lakásod felfrissítésre szorul, most is segítünk: a 2024-es év 8 legfrissebb lakberendezési trendjéből biztosan találsz kedvedre valót. 

1. Természetes burkolatok 

Úgy látszik, hogy a steril terek ideje lassan lejár. A kőhatású csempék, faerezetű padlóburkolatok és terrakotta lapok organikus érintést hoznak otthonunkba, és a természet ölelését idézik. Sok növénnyel kiegészítve igazán stílusos. 

2. Merész színek és minták 

Bézsek, fehérek, szürkék: ennyi volt? A legmenőbb stílusok szerint el kell feledkeznünk a bézs árnyalatokról! Élénk zöld, mélykék és sárga tónusok, geometriai formák és virágos motívumok töltik meg energiával a tereket. 

pexels-atbo-245208.jpg

3. Fenntarthatóság és karbon mentesség 

Nem csak a színek, formák és stílusok lehetnek menők, de a tudatos vásárlás a lakberendezésben is trend lett. Válasszunk bambuszból, kenderből készült bútorokat és kiegészítőket, és támogassuk a környezetbarát anyagokat. Lehetőleg helyben készített darabokat szerezzünk be, hogy a szállítással se terheljük a környezetünket. 

4. Kompakt és multifunkcionális bútorok 

Kis lakás? Nem probléma! A praktikus, tároló hellyel ellátott ágyak, összecsukható asztalok és székek, kihúzható kanapék optimalizálják a teret. 

pexels-emre-can-acer-2079436.jpg

5. Vintage lámpák 

A vintage stílus velünk maradt, illetve újra visszatért. Antik hatású csillárok és állólámpák kölcsönöznek eleganciát és nosztalgikus hangulatot otthonunknak. 

6. Textúrák és rétegek játéka 

Puha szőnyegek, plüss párnák és vastag függönyök – a textúrák játéka meghitt és barátságos légkört teremt. 

pexels-taryn-elliott-4440220.jpg

7. Fekete fém bútorok és kiegészítők 

Ipari stílusú csavar a lakásban? A fekete fém bútorok és kiegészítők kontrasztot hoznak a melegebb színek és textúrák mellé. 

8. Jöhetnek az okos megoldások! 

Okos otthon rendszerek, hangvezérlésű eszközök és beépített USB-portok a bútorokban – a technológia stílusos formában költözik be otthonunkba. 

pexels-andrea-piacquadio-920382.jpg

Amennyiben ezek közül egyik sem nyeri el a tetszésünket, néhány egyszerű, időtálló újítással is megszépíthetjük az otthonunkat. Az új növények, képek, gyertyák és vázák teszik igazán egyedivé a tereket. De a legfontosabb most is az, mint mindig:a hely, ahol élsz akkor lesz igazán otthon, ha tükrözi a személyiségünket és komfortosan érezzük magunkat benne.

süti beállítások módosítása