Erről a házról nem mondanád meg, hogy 100 éves

Ha egy ház építtetésére adjuk fejünket, az bizony több nagy és komoly döntést kíván. A két legfontosabb, hogy kit bízunk meg a feladattal, illetve hogy miből építjük a házunkat. Ez egy nagy beruházás, ami sok pénzt felemészt és végül az otthonunk minősége múlik azon, hogy milyen lesz, és miből készül. Tudják ezt az építőipari cégek, gyártók, kivitelezők, vállalkozók: a vevők megszerzéséért folytatott kiélezett versenyben mindig is a bizalom elnyerése volt a fő cél. 

Legjobb helyzetből azok a cégek indulnak, akiknek a neve régóta ismert. Ebben a szektorban kiemelten fontos a hírnév, így már a tervezés szakaszában azokkal számolunk, akikről első kézből jókat hallottunk. Azok az ismert építőanyag gyártók, akik a hagyományokra, a minőségre és fenntarthatóságra építik fel presztízsüket, biztosan hamarabb eszünkbe jutnak, mint konkurenseik. 

100_eves_sved2.jpg

Hosszú távra tervezünk

Amikor házat építünk, általában hosszú távra tervezünk. Egy nagyobb családi ház esetén a jövőbeli elképzelés az, hogy több generációnak készül, így a tervezés során nem árt az olyan épületfizikai sajátosságokra összpontosítani, melyek nem csak az értékállóságot és a tartósságot biztosítják, de a fenntarthatóságot is.  Ez egyrészt fontos a környezet védelme érdekében, másrészt gazdasági és társadalmi aspektus is egyben, hiszen az ilyen jellegű kivitelezések hozzájárulnak az erőforrások hatékonyabb felhasználásához, illetve megnövelik az épületek élettartamát. 

A jövőbeni környezetvédelmi kihívásokkal szemben elengedhetetlen követelmény, hogy az építőipar már most lehetővé tegye a fenntarthatósági célok elérését, hiszen a jelenben formáljuk a jövő nemzedékének életterét. Az építőanyag természetes páraszabályzó képessége, a kiváló hőszigetelése, a tűzzel szembeni biztonsága, valamint a szükséges karbantartás mértéke, mind szerves részét képezik a fenntarthatósági kritériumoknak. 

100_eves_sved.jpg

Egy 100 éve álló siker

Az Ytong téglával elért valódi fenntarthatósági sikertörténet Az Yxhults pórusbetonból 1930-ban épített első ház, - mely falazóelem később az Ytong márkanevet kapta, - kitűnő példa a fenntarthatóságra. Ez a majdnem 100 éves családi ház 20 cm vastag Ytong

téglából épült, tökéletesen ellenállt a különböző évszakoknak és időjárási viszontagságoknak, így bizonyítva a falazóelem tartósságát és hatékonyságát. 

Az épületet 50 éve csatlakoztatták a városi távfűtési hálózatra, aminek következtében az objektum energiaköltségei mind a mai napig az elvárható és elfogadható szinten maradtak. Az ingatlan hosszú élettartama során csak minimális karbantartási ráncfelvarráson esett át, ami jelentősen csökkenti az épület ökológiai lábnyomát. 

A külső és belső vakolat még az eredeti, nem igényelt restaurálást. Az Ytong téglák megőrizték stabilitásukat, az évek alatt nem mutatták zsugorodás vagy repedés jeleit. Az Ytong tégla gyártása során a vállalat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél kíméletesebben és hatékonyabban használja fel a természeti erőforrásokat - csak a közelben bányászott, helyi nyersanyagokat -, miközben szigorúan betartja a törvényi és normatív szabványokat. 

100_eves_sved4.jpg

Fenntartható gyártással a jövő érdekében

Az Ytong termékei mindamellett, hogy a legmagasabb minőséget képviselik, hozzájárulnak a hosszú élettartamú, energiahatékony épületek megvalósításához is. A tégla előállítása során minimális a széndioxid-kibocsátást és a gyártási hulladék, melyek mind a természeti környezet terhelésének csökkentését szolgálják. Ráadásul a termékek megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi követelményeknek, melyet független tanúsító szervezet a Környezetbarát Védjegy használatával is  igazol. 

Az Ytong márka egyet jelent a minőséggel és a hosszú távú fenntarthatósággal. Egy ígéret arra, hogy a legjobb végeredményt nyújtja a magánépíttetők számára, hisz az otthon megvalósításakor elsődleges szempont a család védelme és a béke megteremtése. Az egészséges életmód ma már alapvető emberi szükséglet, különösen a légszennyezettség, a zajterhelés és elektroszmog korában. Homogén anyagszerkezetéből adódóan a különböző csomópontoknál nem alakul ki hőhíd, így biztosítva az egészséges lakóklímát, az alacsony hőveszteséget és fűtési energiaszükségletet. Ez az egyedülálló példa rámutat arra, hogy az építőiparban is léteznek olyan megoldások, melyek nem csupán a jelenre, hanem a jövőre is kedvezően hatnak. A környezetvédelem és a hosszú távú fenntarthatóság nemcsak üres beszéd: egy jó döntés meghozatalával mindenki hozzájárulhat egy élhetőbb és fenntarthatóbb világhoz.

süti beállítások módosítása