Ezek lesznek 2022 legizgalmasabb lakberendezési trendjei

Minden évnek megvannak a maga trendjei, sőt minden évszakban más színek, formák, anyagok számítanak divatosnak. És ez nem csak az öltözködésben van így, de a lakberendezésben is. Idén ősszel is megjelentek a 2022-es előrejelzések, mi pedig kiválasztottuk a három legegyszerűbben megvalósítható, időtálló részletet, amivel érdemes felfrissíteni az otthonunkat. 

dulux-colour-futures-colour-of-the-year-2022-the-workshop-colours-kitchen-inspiration-global-31.jpg

Az év színei: egy zöld és egy kék 

Ahogy a ruhák és kiegészítők esetében a nagy divatházak, úgy a lakberendezésben a vezető festékgyártók azok, akik évről évre előrukkolnak a következő szezon vezető színárnyalatával. 

A világszerte ismert festékgyártó és forgalmazó PPG 2022-re a megnyugtató, természetközeli zöldet, az Olive Sprig-et választotta. Ez a halvány, finom oliva zöld jól kombinálható a meglévő bútorainkkal, használhatjuk bármelyik helyiségben, mivel nem egy tolakodó, harsány szín, nem fogunk csalódni benne. De ha nem festenénk át az egész lakás, egy kisebb felületen is kipróbálhatjuk, hiszen ez a szín optimistává, vidámabbá teszi a környezetünket és vele minket is. Remekül mutat rattan bútorokkal, minden természetes anyaggal, de izgalmas fémes és fekete felületekkel kombinálva is.

241129652_3768251646607866_319321517646848084_n.jpg

Ezzel párhuzamosan a Akzo Nobel is összehívta trendfigyelőit és dizájnereit, hogy megalkossák a Ragyogó Égbolt fantázianevű kék árnyalatukat. Ez egy friss, légies világoskék, ami jól kombinálható a természetes anyagokkal, a cserepes növényekkel, de akár a sötétebb oliva zölddel is.  

Csempék új formában 

Minden évnek megvannak a maga kedvenc burkolatai is, 2022-ben viszont egy olyan izgalmas újítással találkozhatunk, amihez nincs szükség sem extra színre, sem új formára. Most a csempék felrakásában lesz a csavar, úgyhogy ha épp burkolni készülünk, érdemes körülnézni és bátran eltérni a megszokott formáktól. 

shutterstock_1563251191.jpg

A metró csempe, a hosszúkás formák, a klasszikus darabok továbbra is népszerűek, az elrendezésük pedig lehet sokféle. Ha elszakadnánk a hagyományos tégla kötéstől, vagy az egyszerű lineáristól, próbáljuk ki a halszálka parketta elrendezéséhez hasonló csempézést. A burkolónk garantáltan szeretni fog érte. 

Kert a lakásban 

Amikor a világjárvány az otthonaikba kényszerítette az embereket, megváltozott az életmódunk is. A  minket körülvevő tárgyak és az életterünk is fontosabb lett, hiszen a napunk nagy részét a négy fal között töltöttük. Felértékelődtek a szobanövények is, amivel a természet iránti vágyunkat próbáltuk kielégíteni, ráadásul sikerrel. 

shutterstock_782650540.jpg

Lassan divattá és a lakberendezés fontos részévé vált a beltéri kertészkedés: új növények, új kaspók, tartók, állványok jelentek meg a piacon, egymás után nyíltak a webshopok és megismerhettük a macskabolond “cat lady” kifejezés után a magát rengeteg növénnyel körülvevő “plant lady” fogalmát is. Visszajött a divatba a makramé virágtartó, a cserepeknek gyakran arca lett és mindent elborítottak a növény formák, főleg a Monstera, azaz a könnyezőpálma levelének mintája. 

Ez a trend pedig 2022-ben is folytatódik, de divat sosem volt még ilyen szép és hasznos: a gondoskodás, a növénytartás sikerélménye, a minket körülvevő rengeteg zöld jó hatással van ránk akkor is, ha elvonult a járvány és kimozdulhatunk a négy fal közül. Ha eddig nem  hittünk benne, vagy féltünk a kihívástól, itt az ideje beszerezni az első növényeinket és venni hozzájuk néhány szép kiegészítőt.

süti beállítások módosítása