Ilyenre álmodd idén az otthonod

Lassan az év feléhez közeledünk, úgyhogy mostanára világosan kirajzolódtak 2018 legérdekesebb belsőépítészeti trendjei. Arról nem is beszélve, hogy a tavasz végétől kezdődő időszak a felújítások, újragondolások időszaka. Lássuk, mi az öt legdivatosabb trend!

belso_dizajn.jpg

Feltűnő színek

„Felejtsük el a semleges színeket, idén a feltűnőség a lényeg. Vörös, kék, vibráló zöld – ezek a legfőbb trendek a színek terén. Az embereknek elegük van a neutrális, ezért sokszor unalmas színekből” – mondta Rainey Richardson lakberendező. 

Persze azért a realitás talaján maradva nem érdemes rikító zöldre festeni az otthonunkat, nem olyan nagy baj az, ha akadnak benne kicsit semlegesebb színek is, ám kétségtelen, hogy idén a markánsabb a divat, akár a bútorok, akár a kiegészítők terén. Ráadásul utóbbiakat könnyebb lecserélni, ha a divattervezők jövőre 180 fokos fordulatot vennének… 

Klasszikus kiegészítők 

A nosztalgia mindig menő, nincs ez másként idén sem. Persze érdemes keverni az újjal, nehogy véletlenül egyik reggel arra ébredjünk, hogy egy múzeumban lakunk. Az új és a régi keverése, egyedi darabok felhasználása viszont kifejezetten menő lehet, ha ízléssel és jó arányban használjuk fel.

Érdemes azért előtte némi kutatómunkát végezni (ami már önmagában jó móka lehet), hogy kiválasszuk, melyik az a korszak, amelyiket a legszívesebben felidéznénk az otthonunkban és amelyik leginkább illik a stílusunkhoz. 

Sötétebb és kevert felületek 

„A réz visszatér, és visszahódítja a teret a vörösaranytól” – jelentette ki Sarah Hullinger, a Hirsch Bedner Associates (HBA) munkatársa. Hasonló véleményen van Juliet Gold tervező, aki folyamatos és egyre erősebb érdeklődést tapasztal a fémes felületek iránt, legyenek azok bútorok, konyhafelszerelés vagy fürdőszoba.

Hogyan építkezünk mi, magyarok? Hát valahogy így... 

„A réz, a bronz, a sárgaréz, az arany és a nikkel nagyon jól mennek együtt és könnyen cserélgethetők egymással” – fogalmazott Juliet Gold. Fontos, hogy tegyük le a voksunk az egyik anyag mellett, és az legyen a domináns, amit kiegészítünk a többivel. 

Deszkapalló 

„A padlók terén egy ideje egyre nagyobb teret követelnek a szélesebb faanyagok a hagyományosabb méretek kárára. Ez rusztikusabb, klasszikus érzetet kelt, ami egyre markánsabb trend” – mondta Sara Babinski, az Armstrong Flooring munkatársa. 

Annak, aki szeretne egy kicsit egyedibb, régiesebb, „történelmibb” hangulatot teremteni otthonában, jó választás lehet a szélesebb deszkapalló. Ráadásul mindez vizuálisan is feldobja a lakóteret. 

A „megálmodott” terek 

„A magam részéről hiszek abba, hogy az emberek egyre inkább az érzéseik alapján terveztetik meg az otthonuk belső tereit. Egyre kevesebben akarják lenyűgözni az ismerőseiket, egyre kevésbé menők az olyan lakások és házak, melyeket mintha egy magazin lapjairól szalasztottak volna. Az emberek inkább olyan teret szeretnének, ahol jól és otthon érzik magukat” – vélte Annie Kip dizájner. 

Érdekes módon tehát egyre nagyobb teret kap a szabadság, a lényeg ugyanis mégis csak az, hogy mi jól érezzük magunkat otthon. Ha ehhez kék falak vagy piros bútor kell, ám legyen, de ha fehér falakat és kényelmes bútorokat szeretnénk, akkor legyenek azok. 

Amit én a magam részéről kifejezetten támogatok – és még lakberendezőre sincs hozzá szükségem…

süti beállítások módosítása