Mi az az ESG és miért jó az nekünk?

Az ESG egy új betűszó, amit még biztos sokan nem is hallottak, pedig fontos változások rejtőznek mögötte. A ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Ezek az úgynevezett pillérek, vagyis az a 3 tématerület, amiben a vállalatoktól elvárják a jelentéseket. De mi ez pontosan és kinek kell jelenteni? 

shutterstock_2035527743.jpg

2022 január elsejétől a vállalatoknak már nem csak pénzügyi, hanem ESG szempontok alapján is jelentési kötelezettsége van az EU felé. A három téma kicsit közelebbről: 

A környezeti szempont

Ez a szempont azt ítéli meg, hogy egy vállalat tevékenysége környezeti szempontból milyen mértékben fenntartható. Ide tartoznak a kibocsátások, mint pl. az üvegházhatású gázok, a lég-, víz- és talajszennyezés. Része az erőforrások felhasználása, hogy a gyártó pl. újrahasznosított anyagot használ-e a termelés során és mennyire hulladékmentes a gyártási folyamat. Fontos része a víz megfelelő felhasználása, de az erdőirtás és a biodiverzitás is a környezeti pillér alá tartoznak. Ez alatt a pillér alatt jelentenek a vállalatok arról is, hogy milyen pozitív környezeti hatása lehet az üzleti tevékenységüknek, ami akár hosszú távú versenyelőnyt is jelenthet. Jelentéstétel szempontjából elmondható, hogy ez a legkomplexebb pillér.

A társadalmi szempont

Ez a szempont a szociális fenntarthatóságot elemzi.  Ilyen pl. a dolgozók és vezetők férfi- női aránya, a munkakörülmények, vagy hogy milyen mértékben gondoskodik egy vállalat a dolgozóik fejlődéséről. Ide tartoznak személyüggyel, munkahelyi biztonság- és egészségvédelemmel, etikátlan beszállítói magatartással kapcsolatos kérdések is. Bizonyos esetekben pedig elvárás az, hogy a vállalat termékei vagy a szolgáltatásai elérhetők legyenek hátrányos helyzetben lévő kisebbségi csoportok számára is.

shutterstock_2002684835.jpg

Az irányítási szempont

Ez a szempont a társadalmi normáknak való megfeleléssel foglalkozik. Korrupció mentesség, jogi megfelelés stb. Ide tartoznak a részvényesek jogai, az igazgatótanács diverzitása, a vezetőség kompenzációja és hogy ezek mennyire vannak összhangban fenntarthatósági célokkal.

Az ESG egy új irányzat, ami a jövőben meghatározó lehet a vállalatok működésében. Nem csak a pénzügyi piacok követik és figyelik, de az EU-s források kiosztásánál is ez a filozófia fog érvényesülni.  

Hogy működik ez a gyakorlatban?

Ha egy cég nekivág az ESG rendszernek, felkér egy szakértőt, hogy segítsen a folyamatban illetve a jelentésekben. Egyelőre nincs sztenderd ESG keretrendszer, általános megállapodás van a fő rémákról, ezért adatok szintjén számos eltérés lehetséges. A vállalatok döntik el azt, hogy mit és hogy jelentenek. A keretrendszerek szerinti jelentések leggyakoribb formája egy fenntarthatósági jelentés kiadása, de egyre elterjedtebb a vállalatok körében a jelentés helyett vagy azzal együtt az adatok weblapokon való közzététele, ezzel bemutatva a vállalat ESG teljesítményét. Erre példa a Xella Magyarország Kft. oldala, ami bemutatja a cég ESG stratégiáját

eletciklus.jpg

Az ESG és a Xella

Az ESG szempontok fontossága mára a hazai nagyvállalatok számára sem ismeretlen. A Xella Csoport egy külön ESG osztályt hozott létre az operatív tevékenységek megerősítésére. A hosszú távú fenntarthatóság szerves része a vállalati stratégiának, illetve a cégcsoport  jövőképének. Céljuk az épületek fenntarthatóságának javítása a  teljes életciklus során, így hozzájárulva az alacsony szén-dioxid-kibocsátású építőiparhoz.  

A Xella Konszern terve minimálisra csökkenteni a termelés környezeti ökolábnyomát, továbbá energiahatékony és újrahasznosítható termékeikkel hozzájárulni az épület karbon mentesítéséhez, az erőforrások megőrzéséhez.  

Céljuk 2030-ig 

  • a saját CO2-kibocsátási hatékonyságának 30%-os csökkentése
  • a körkörös életciklus mind a gyártásban, illetve az összes termékre vonatkozóan
  • nagyobb mértékű újrahasznosítható anyagok felhasználása a termékek előállítása során, továbbá a termelési hulladék visszaforgatása a gyártás folyamatába

A szociális fenntarthatóság pont ugyanolyan fontos, mint a környezeti. A konszern mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkavállalók számára vonzó és megbízható munkalehetőségeket kínáljon. Bizalmat szavaz a kollégái képességeiben, elhivatottságában a világ bármely táján. Céljuk, hogy 2025-ig 40%-kal csökkentsék a munkahelyi baleseteket számát, 25%-ra növeljék a női vezetők arányát, továbbá 10%-kal növeljék az éves továbbképzési órák számát.

Fenntartható befektetések

Az ESG a befektetők számára is fontos lesz, hiszen ezek a fenti szempontok egyre komolyabban latba esnek egy befektetési döntéshozatalnál. A környezetvédelem, a női-férfi egyenjogúság már sok esetben alapvető elvárások ezen a területen is. Mivel az EU kötelezővé tette ezeket a jelentéseket, a cégek működése átláthatóbbá válik és transzparenssé teszi működésüket a fenntarthatóság téren is. A befektetők számára útmutatóul szolgál és előírja, hogy mely termékek fenntarthatóak, mik a kritériumok, így a befektetések ebbe az irányba tolódnak. A bankok számára jelentési kötelezettséget és előírásokat fogalmaz meg, ami a hitelezést a fenntartható tevékenységek felé mozdítja el.

süti beállítások módosítása