Kiadnád a lakásodat? Ezt a típust keresik a legtöbben

A főváros kiadó lakásainak ára továbbra is nő. A bérleti díjak hónapról hónapra rekordot döntenek, a jelenlegi átlagár 159000 Ft. Ez 12 %-os drágulást jelent az egy évvel ezelőtti havi bérleti díjhoz képest. De ki tudja ezt megfizetni és mi az, amiért mégis szívesebben a zsebükbe nyúlnak a bérlők? 

Mivel a bérleti díjak emelkedésével a lakást keresők anyagi lehetőségei  nem nőttek, egyre nagyobb a verseny a tulajdonosok között. Sok a kiadó lakás, de kevés az a bérlő, aki meg is tudja fizetni ezeket az árakat. Az albérlet kalkulátor feleületén is jól látszik, hogy a budai oldalon a legdrágábbak az ingatlanok, ott is az első kerületben a legmagasabb az ár, de Pesten, a Bazilika környékén is magas bérleti díj.

shutterstock_245730301.jpg

De mit tehetünk azért, hogy a jelenlegi árak és verseny mellett is megtaláljuk a bérlőnket? Ha nem szeretnénk, hogy üresen álljon az ingatlanunk, vagy kiadásra vennénk épp lakást, ezeket a szempotokat vegyük figyelembe. 

Jó elhelyezkedés, könnyű közlekedés

A diákok és munkavállalók legfontosabb szempontja a jó elhelyezkedés. Fontos az ingatlan jó megközelíthetősége és az, hogy maximum 2 átszállással elérhető legyen a központ, illetve a munkahely, iskola. Ha pár perc séta a metró, vagy valamelyik forgalmasabb villamosvonal, akkor nyert ügyünk van. Negatívum viszont, ha kiesnek a metrójáratok és messze van bármelyik fontosabb csomópont. 

shutterstock_664769191_1.jpg

Gondoljunk a bringásokra is!

Budapesten egyre többen választják az egyszerű és gyors bringás közlekedést, amivel elkerülhetőek a híres fővárosi dugók is. Tehát ha kiadásra vásárolunk és szeretnénk egy nagyobb halmazból válogatni, érdemes olyan ingatlant keresni, ahol van zárható, biztonságos tároló. Emeleti lakás esetén a lift szintén előnyt jelent, főleg ha a bringa csak a bejárat közelében, vagy a lakásban tárolható.

Fontos a jó beosztás

Az amerika konyhás nappali és a nagy, tágas, egybenyitott terek lehet hogy jól mutatnak, de leszűkítik a lehetőségeket. Egy ilyen lakást csak egyedülállónak, vagy fiatal párnak lehet kiadni. Kiesnek azok, akik lakótárssal együtt költöznének, vagy egy külön hálóra, dolgozószobára van szükségük. A külön bejáratú szobákkal nagyban tágítjuk a lehetséges bérlők körét. 

shutterstock_1495616429.jpg

Nem mindegy a konyha mérete

Azt gondolnánk, hogy a konyha kiadás esetén nem prioritás, de az étkező konyhás lakások mindig hamarabb találnak bérlőre. Hátrány, ha a lakószobákból kell étkezőt kialakítani, vagy helyet vesz el valahol egy asztal. Ha már van a konyhának egy kis étkezősarka, vagy van hely egy falra szerelt, lehajtható asztalra, nagyobb eséllyel találunk bérlőt rá. 

Sokat vagyunk otthon, fontosabb lett az erkély

A home office elterjedésével megnőtt az erkélyes lakást keresők száma is. Mivel sokkal többet tartózkodunk otthon, és a munka/tanulás miatt sem reggel, sem délután nem kell kilépni az utcára, az erkély új jelentést kapott. Ez lett a kapocs a külvilág, a friss levegő és az otthonunk között. Legyen akármilyen kicsi, ha rendezett és karbantartott, népszerűbbek leszünk vele a kiadó lakások sorában.

süti beállítások módosítása