Öt tipp az álomfürdőszobáért

Egy szép, kellemes fürdőszoba dupla értéket jelent, hiszen egyrészt vannak, akik sok időt töltenek benne (jelen…), nyilván nagyon nem mindegy, milyen körülmények között és hangulatban, másrészt ha esetleg úgy döntenénk, eladjuk az otthonunk, akkor árban is komoly differenciát jelenthet. Ma abban próbálok meg segíteni, miként varázsolhatunk kellemes (és befektetésnek is jó) fürdőszobát magunknak.

furdoszoba3.jpg

Bevallom, akadnak bennem ellenérzések a fürdőszoba-felújítással szemben, kicsit olyannak gondolom, mint a fogorvoshoz tett látogatást, azaz ha egyszer elkezdi az ember, nem lehet leállni. 

Míg a fogorvosnál a „csak ezt tömjük be, azt gyökérkezeljük, ide egy híd, oda egy pótlás” megy, addig a fürdőszoba esetében sem lehet félig csinálni. Biztosan mindenkinek volt már olyan élménye (akár csak beszélgetés szinten), amikor onnan indult a tervezgetés, hogy „fessünk ki”, és a végén a járócsempe kicserélésénél és a falak áthelyezésénél tartott, ami persze némi túlzás, de azért szerintem jól jelzi, mennyire észnél kell lenni. 

Viszont a serpenyő másik felében ott van az, hogy egy szép fürdőszoba rengeteget dob a házon, ráadásul ez az érték nem csak elméletben jelentkezik, hanem a gyakorlatban is, akár több millió forint képében. 

Jó, azért nyilván nem kell fenekestül felforgatni a fürdőszobát a felújításhoz, lássunk inkább pár tippet, trükköt

Legyen benne kis luxus 

Sosem árt, ha a finom luxus érzését tudjuk sugallani a fürdőszobával, és itt nem arról van szó, hogy aranyozott csapot vegyünk vagy selyemtapétát tegyünk a falra (sőt, inkább mellőzzük mindkettőt), de ha a padlófűtés, fűtött törülközőtartó, masszázszuhany, stb. közül akár csak egyet beépítünk, az már értéknövelő tényező. 

Maradjon semleges 

A divat változik, a zöld / kék / barna szín hirtelen már nem lesz menő, mi pedig ott állunk egy idejétmúlt fürdőszobával, ami pláne akkor kellemetlen, ha el szeretnénk adni a lakást vagy házat. 

A magam részéről én a neutrálisabb fehér mellett tenném le a voksom, annál is inkább, mert különböző kiegészítőkkel ezt még mindig fel lehet dobni, viszont nincs annál kellemetlenebb, mint újrafazonírozni egy egész fürdőszobát csak azért, mert a színe kiment a divatból.

A semlegesebb szín ráadásul azt is lehetővé teszi, hogy a reménybeli vevő elképzelje magát a fürdőszobában és tervezgetni kezdjen, ahelyett, hogy azon töprengene, mennyibe fog még kerülni a fürdőszoba renoválása.

Kiegészítők

Ha a fürdőszoba semleges színű, akkor különböző kiegészítőkkel vihetünk bele egy kis egyediséget, elsősorban itt a tükrökre, növényekre, törülközőkre érdemes gondolni.

Ha vevő érkezik, akkor aligha tart majd igényt ezekre, de az első benyomás nagyon fontos, pénzben is mérhető jelentősége van.

furdoszoba2.jpg

Minden működjön 

A hétköznapokban sem mindegy, ha pedig eladni szándékozunk különösen fontos, hogy a csap ne csöpögjön, minden izzó rendben legyen, a kád és a csap rendesen folyjon le (erről hosszasan tudnék mesélni, de érzékeny téma, szóval hagyjuk) – ezek egyike sem életbevágóan fontos, de egyrészt a mindennapi kényelmünket nagyban fokozza, másrészt megint az első benyomást jelentőségét kell kiemelnem. 

Mit szólnál még egy fürdőszobához? 

Ha van helyünk rá, akkor érdemes elgondolkodni még egy plusz fürdőszoba hozzáadásán, aminek dupla előnye lehet: egyrészt itt tényleg nem kell annyi kompromisszumot kötnünk, megvalósíthatjuk álmainkat, másrészt ez kifejezetten komoly értéknövelő tényező. 

Arról nem beszélve, hogy például az Ytong milyen kiváló építőanyag a fürdőszobákhoz. A felújítás tehát tényleg érdemes megfontolni, mert (túl azon, hogy kellemesebbé teszi mindennapjainkat) a bekerülési költséghez képest alaposan meg is dobja ingatlanunk értékét.

süti beállítások módosítása