A magyar építőipar legnagyobb baja

Alighanem tíz emberből kilenc a munkaerőhiányt jelölné meg, ha a magyar építőipar legnagyobb problémájáról kérdeznénk. A helyzet azonban ennél összetettebb, legalábbis az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint.

epitkezes_tetofedo_foto_pixabay_com_alluregraphicdesign.jpg

Aki építkezik, vagy csak felújítana, aligha tagadhatja, hogy nehéz ma jó (sőt, lassan egyáltalán bármilyen) szakembert találni Magyarországon. A legnagyobb probléma elsősorban mégsem ez, hanem a hatékonyság, pontosabban annak hiánya – állította a minap Koji László, a szakszövetség elnöke. 

Persze a két dolog összefügg, hiszen nem megfelelő tudású (60 ezer be sem tanított szakmunkás dolgozik a szektorban), esetleg megkérdőjelezhető hozzáállású (ahogy mondani szokás, úgy áll a munkához, hogy más is odaférjen) munkavállaló nyilván nem lesz megfelelően hatékony. 

Nem csak az osztrákoktól vagyunk nagyon lemaradva 

Az elnök által közzétett adatok azonban még ezzel együtt is erősen elgondolkodtatók. Koji László szerint például az osztrák építőipar ugyanannyi foglalkoztatottal közel hatszor több termelési értéket tud előállítani, mint a magyar. 

Erre persze lehet azt mondani, hogy könnyű az osztrákoknak, hiszen elszívják a legjobb közép-kelet-európai szakembereket (ami igaz), csakhogy még a cseheknél is másfélszer hatékonyabbak az építőiparban dolgozók, mint magyar társaik. (Csehország termelési értéke háromszorosa a magyarnak úgy, hogy másfélszer annyi ember dolgozik benne.) 

Kirúgták, majd felvették, egy nagy különbséggel 

Az elvándorlás persze érthető, hiszen a 2008-as válságot követően alig volt munka a szektorban, nem csoda, hogy aki tehette az külföldre ment. Így aztán amikor beindult a fellendülés és megnőtt a kereslet a szakemberek iránt, egyszerűen nem volt (és ami nagyobb baj: nincs), akivel a keletkezett űrt be lehetne tölteni. 

Csak két érdekes adat ezzel kapcsolatban: 2008 és 2013 között 80 ezer (!!) embert rúgtak ki az építőipari cégektől, amelyek ugyan 2013 és 2017 vége között felvettek 60 ezret, csak hát a minőség, ugye… A felvettek többsége ugyanis nemhogy nem szakember, de egyenesen „be sem tanított szakmunkás”. 

A helyzetet bonyolítja, hogy a rendszerváltáskor (kényszerből) rengeteg jó szakember alapított saját céget, viszont ők lassan elérik a nyugdíjkorhatárt, és vagy nincs kinek továbbadni a vállalkozást, vagy ha van is, a tapasztalat azt mutatja, hogy az első generációváltás harmada sikertelen – magyarul még abból a nem túl sok megbízható vállalkozásból is kevesebb lesz. 

Az egy dolog, hogy az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke bizakodó (Koji László azt mondta a Világgazdaság ingatlanpiaci konferenciáján, hogy a piac majd kikényszeríti a hatékonyság javulását), de azt még ő is elismerte, hogy ez nem egyik évről a másikra történik majd meg. 

Márpedig én idén szeretném kifestetni és kicsit felújíttatni az otthonom, nem három év múlva, és őszintén szólva elég elkeserítőnek tartom, hogy jóformán esélyem sincs arra, hogy megfelelő és elérhető (időben és árban) szakembert találjak.

(Fotó: pixabay.com/alluregraphicdesign)