Milyen lesz a jövő irodája?

Noha nem vagyunk ilyen szempontból a változás élvonalában, azért Magyarországon is elég sokat változott az elmúlt években az irodai kultúra. Nos, ez jóformán semmi azokhoz a változásokhoz képest, melyek előttünk állnak.

iroda_foto_pixabay_com_fredericomeyer.jpg

Míg egy-két évtizede a dolgozó kényelme és elégedettsége sokadrangú kérdés volt az irodák kialakításakor (tisztelet a nem túl számos kivételnek), addig a jövőben állítólag ez nagyon másként lesz. 

Ami jó hír, mert szerintem nem vagyok egyedül, akinek elég rossz élményei vannak. Hogy csak egy példát hozzak, egy korábbi munkahelyemen időtlen idők óta ugyanazok a forgószékek voltak, melyek eleve használtan kerültek a céghez. El lehet képzelni, mekkora élmény volt napi 8-10 órát ezeken ülni. 

Persze az iroda esetében nem feltétlenül a szék a legfontosabb, ám talán ebből az esetből is látszik, hogy a cégvezetésnek legkevésbé a munkatársak érdekei voltak fontosak. 

Ezen (oly sok magyar céggel egyetemben) nekik is muszáj lesz változtatniuk, ha meg akarják tartani a kollégákat. Ez sok vállalatnak jelent már ma egyre nagyobb kihívást a munkaerő öregedése és elvándorlása miatt. 

Talán furcsa lehet, de a pénz nem minden, egy kellemes irodai környezet legalább annyira fontos (főleg az ifjú munkavállalók körében), mint a megfelelő fizetés – nyilván utóbbi esetében egy adott szint fölött. 

Azt kell mondanom, teljesen igazuk van, hiszen nem mindegy, az ember milyen körülmények között tölti el napja nagy részét (szék…), ott is fontos a kényelem és a megfelelő társasági élmények. 

A techcégek már csinálják egy ideje 

Elsőként talán a technológiai cégek ismerték fel ennek jelentőségét, a Google irodáinak példáját annyit emlegették már, hogy némi túlzással elcsépelté vált, nem is hoznám fel, de egyre több cég gondolkodik így. 

A CBRE egy nemrég készült felmérésében 402 cég ingatlangazdálkodásáért felelős vezetőjét kérdezték meg világszerte a témában, akik azt mondták, hogy terjeszkedésük során elsősorban a költségeket és a megfelelően képzett munkaerő elérhetőségét veszik figyelembe – nem feltétlenül ugyanabban a sorrendben. 

Míg ugyanis Európában, Afrikában és a Közel-Keleten elsősorban a költségek számítanak döntő tényezőnek, addig Amerikában már most a képzett munkaerő megtalálása (és bevonzása) a legfontosabb kérdés. 

Márpedig azzal is tisztában vannak, hogy ehhez megfelelő körülményeket kell teremteni. A válaszadók 55 százaléka munkahelyi programjának fontos része az alkalmazottak közötti jobb együttműködés segítése, míg 49 százalék azt felelte, hogy a stratégia megtervezésekor a legfontosabb, hogy a munkahely kialakítása vonzó legyen az alkalmazottak számára. 

Milyen lesz a jövő irodája? 

Az okos technológiák fejlődésével már nem lesz feltétlenül szükséges (mi több: már ma sem az), hogy a munkavállalók fizikailag egy térben legyenek, ebből viszont az következik, hogy nőni fog a kereslet a megosztott munkaterületek iránt. 

Emellett az irodaházakban több lesz a zöldfelület és a közösségi tér, ahol akár rövidet pihenni, vagy (ne adj isten…) közösen dolgozni is lehet. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy területre nagyobbak lesznek az irodák (a költséghatékonyság továbbra is nagyon fontos szempont marad), így egyre kisebb lesz a munkavégzéshez rendelkezésre álló terület. 

Ami azért nem lesz zavaró, mert úgysem lesz bent mindenki egyszerre az irodában, így nem lesz túlzsúfolt a tér. Magyarán egyre kevesebb embernek lesz „saját” asztala, már most is gyakorlat egyes cégeknél, hogy a munkavállalók érkezési sorrendben ülnek le az asztalokhoz. 

Emellett egyre inkább trend az is, hogy a főnök a beosztottakkal egy légtérben dolgozik, azaz egyre kevesebb főnöki irodára lesz szükség, az erre szánt helyet a közösségi terek vehetik majd át.

(Fotó: pixabay.com/fredericomeyer)