Mindent egy helyen

Kicsit ambivalens érzések motoszkálnak bennem a nagy vásárok, kiállítások kapcsán, mert alapvetően nem nagyon szeretem a tömeget, a túl nagy nyüzsgést - viszont az kifejezetten jó, amikor az ember nagyjából egy helyen megtalál mindent, amire szüksége van – esetünkben, ami az építkezés.

construma_ytong.JPG

A szerdán megnyílt Construma szakkiállítás immár 35. alkalommal várja azokat, akik építkeznének, vagy az otthonukat újítanák fel, szeretnék még jobban kicsinosítani pl. a kerttel. A Hungexpón 15 országból 600 kiállító van jelen, szóval a változatosságra és a kínálatra igazán nem lehet panasz.

A kiállítás hat nagy témacsoportra koncentrál (ha már itt tartunk, akkor fel is sorolom a rend kedvéért: építőipar, megújuló energiák, lakberendezés, kertépítés, lakóingatlanok és bútoripar), és ezek nagyjából le is fednek mindent, amire szükségünk lehet egy építkezés során.

Noha a kiállítás már szerdán megnyílt, senki sem maradt le semmiről, hiszen péntekig tartanak a szakmai napok, de a hétvégén már a nagyközönséget is várják, érdemes tehát ennek megfelelően tervezni a szombat illetve a vasárnapi programot.

Visszatérve a poszt elején írtakra, én úgy vettem észre, hogy kétféle típusú építkező létezik: az egyik (és ez nem én vagyok) szereti berohangálni a várost a legjobb ajánlatok után kutatva, és hajlandó bárhova elmenni azért, hogy minden létező változatot megnézzen, megfogjon, majd némi (na, jó, néha hosszas) töprengés után döntsön.

Aztán vannak azok (őszintén szólva, ezek közé tartozom én is), akik jobban szeretik, ha nagyjából egy helyen megtalálnak - ha nem is mindent, de majdnem mindent. Érdemes ellátogatni az Új Ház Zrt. A pavilon 210-es standjához, ahol az összes nagy építőipari gyártó koncentráltan, egy helyen van jelen, legyen szó falazóelemről (többek között az Ytong is), tetőcserépről vagy hőszigetelésről egyaránt.

Az egy helyről azonnal beszerezhető információk / termékek szempontjából jók a Construmához hasonló szakvásárok, más kérdés, hogy a nagy dilemma még akkor is ott van, hogy a tömeget, a parkolást és minden egyéb ezzel járó bonyodalmat is elviseljük cserébe, de hát valamit valamiért.

Aki építkezik (vagy akár csak tervezi álmai otthonát), annak érdemes tehát a hétvégén pár órát rááldozni egy látogatásra, még ha nem is vesz semmit, de egy-egy jó ötletet biztosan kap majd - és akkor már megérte, nem jött el üres kézzel.